Gratis Online Games Spelen

Solitaire kaartspel gratis online

Patience kaartspel gratis online spelen

Lees de spelregels van solitaire en patience, hetzelfde spel met een stok kaarten

Patience is een kaartspel. Een van de bekendste kaartspellen in de wereld is wel het kaartspel Solitaire. Om online patience te spelen hoef je niet perse iets te downloaden, je kunt Solitaire ook gewoon gratis online spelen. Lees eerst de regels van het Solitaire kaartspel. In tegenstelling tot sommige andere kaartspelen zijn de regels van Soitaire niet erg ingewikkeld. Solitaire wordt ook wel Patience genoemd en het spelen van Solitaire heet dan Patiencen. Kijk hieronder hoe je snel solitaire online kunt spelen of patience spelen.

 
Winkelpower.nl > Online Games > Solitaire
 

Online spellen spelen

Online Kaartspelletjes

Online Bordspellen

Online Puzzelspelletjes

Speel toernooien

Speel tegen tegenstanders

 

Spelregels online games

 
 

Spelregels en spel uitleg online game Solitaire

 

Klik hier om meteen Solitaire online te spelen

Doel
Solitaire het bekendste kaarspelJe moet alle kaarten opstapelen op de vier plaatsen rechts bovenaan.

Inzetten
Je kunt bij aanvang van het spel je inzet bepalen. Mogelijke inzet: 10, 20 of 50 credits. Het spreekt voor zich dat je voldoende saldo dient te hebben. Bij iedere afgelegde kaart win je dan respectievelijk 1 2 of 5 credits.

Verloop van het spel
De kaarten worden automatisch gedeeld en de 7 kolommen worden met stapeltjes kaarten gevuld, waarvan alleen de bovenste kaarten worden getoond. De overige kaarten komen links bovenaan te liggen. Dit is de afnamestapel. De vier sorteerstapels (rechts boven) zijn leeg bij het begin.

De bedoeling is nu om alle kaarten van de afnamestapel op de kaarten in een van de 7 kolommen te leggen en daarna deze op de vier plaatsen rechts boven te leggen.

Sorteren van de kaarten
Iedere zichtbare kaart in 1 van de kolommen kan gebruikt worden in het spel. De sorteerstapels vorm je door de kaarten in oplopende volgorde neer te leggen, beginnend met een Aas. Deze kaarten sorteer je op soort en kleur; Schoppen Aas, Schoppen twee, etc. De kolommen vorm je door de kaarten in aflopende volgorde, afgewisseld; zwarte negen rode acht, zwarte zeven etc. neer te leggen rode en zwarte kaarten.

Klik voor een nieuwe kaart op de bovenste kaart van de speelstapel. Begin met het verplaatsen van alle Azen naar de vrije plaatsen rechts boven en het combineren van kaartkolommen om zoveel mogelijk dichte kaarten te openen, voordat je kaarten uit de speelstapel gebruikt.

Kaarten en kaartkolommen verplaatsen
Voor het verplaatsen van een kaart naar de sorteerstapels klik je op de kaart en sleep je de kaart naar de gewenste positie. De kaart zal dan automatisch op de juiste sorteerstapel geplaatst worden.

Om een kolom of gedeelte van een kolom te verplaatsen klik je op de hoogste kaart die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de andere kolom. Indien er een kolom leeg is, kun je hier alleen een Heer of een kolom beginnend met een Heer plaatsen.

Om een dichte kaar in een van de kaartkolommen te kunnen spelen, zul je deze zeerst vrij moeten maken. Dit kan door de open kaarten naar een sorteerstapel of andere kaartkolom te verplaatsen of een positie voor een kaartkolom vrij te maken.

Afronden
Indien je klikt op 'Afronden' zal je gewonnen saldo aan je winst worden toegevoegd, indien dit meer is dan 100 credtis (=10 euro) zijn kun je dit uit laten betalen op je bank- of girorekening.

Klik hier om Gratis Solitaire te spelen!

 

 
 
 
 

Patience kaartspel

Gratis online Patience Spelen was nog nooit zo simpel. Een van de leukste kaartspellen is patience. Patience spelen wordt ook wel Solitaire spelen genoemd. Of u het nu patience spelen of solitaire spelen noemt, de kaartspelen spelregels zijn eenvoudig net als het online spelen ervan. Naast het standaard solitaire kaartspel, zijn er nog andere varianten die tot de solitaire kaartspelen behoren. Hierbij kun je denken aan Piramide solitaire, Royal solitaire en Spider solitaire.


Webwinkel gratis aanmelden | Reacties | Contact